Voeten vragen om uw aandacht – Praktijk voor Podotherapie Bert Horlings – ARNHEM

Praktijk voor Podotherapie Bert Horlings

Header afbeelding

Adresgegevens

Kortlandplaats 4
6843 HA ARNHEM
Tel: 026-3830074
E: info@podotherapiearnhem.nl

 

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken of via de online agenda.

Voeten vragen om uw aandacht

Op goede voet de zomer in

De Ned. Vereniging van Podotherapeuten heeft de maand mei uitgeroepen tot Maand van de Voet.

Nu het voorjaar is, worden de meeste mensen actiever en bewegen ze meer. Dit geeft een extra belasting op de voeten en dus een extra risico op het ontstaan van voetklachten. Geeft u daarom in deze maand extra wat extra aandacht aan uw voeten.

Voeten zijn belangrijker dan u denkt. Gemiddeld zet u 8000 tot 10000 stappen per dag. Dat betekent dat u in uw hele leven ongeveer vier keer de wereld rondloopt. Dat is een hele afstand en uw voeten dragen uw lichaam al die tijd. Uw voeten zitten meestal veilig verpakt in schoenen, maar langdurige belasting kan problemen geven.

In uw voet zitten 26 botten en botjes en allerlei banden, spieren en pezen die harmonisch samenwerken. Meestal gaat dat goed maar overbelasting door sporten, een ongewone inspanning, een verkeerde voetstand, verkeerd lopen of door slecht schoeisel, kan de goede samenwerking in uw voet verstoren. U kunt dan klachten krijgen aan uw voeten en pijn bij het lopen. Dat is grote belemmering in het dagelijks leven.

Een podotherapeut kan uw klachten onderzoeken en de oorzaak opsporen. Meer informatie over wat de podotherapeut kan en doet, vindt u op deze website.

Heeft u voetklachten en wilt u door een podotherapeut geholpen worden? Neem dan contact op met uw huisarts of medisch specialist. Deze kan u een verwijzing geven voor behandeling door een podotherapeut.

Terug naar ziektebeelden